Román nyelv játékosan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Négy héten keresztül román nyelvű foglalkozást tartanak gyergyószentmiklósi magyar gyerekeknek a román nyelv ismeretének fejlesztése céljából a 6- 11 éves, illetve az óvodáskorú gyerekek körében.

Nagy problémát okoz a román nyelv a régióban, ezért kezdeményezte a foglalkozást Szász Ramóna. Szerinte azért megy nehezen a román nyelv tanulása, mert a gyerekek nem hallják elég gyakran, illetve otthon sem beszélik ezt a nyelvet. Másrészt az iskolában sem a kommunikáción van a hangsúly, hanem szöveget fordítanak, verseket és dalokat tanulnak románul.

Ez alatt a négy hét alatt a gyerekeknek lehetőségük lesz játékosan tanulni a román nyelvet, vizuális módszerekkel is, fő hangsúly lesz a kommunikáción. A szervezők gondoskodnak, hogy szórakoztató legyen a program, ugyanakkor megalapozódjon a román nyelv. Mindennap sor kerül versenyekre és kisebb jutalmat kapnak a gyerekek, ezzel is igyekeznek motiválni őket. Kedvező időjárás esetén a foglalkozást a szabadban tartják. Egy csoport 8-10 gyerekből áll, minden héten új csoport indul, napi három óra a foglalkozás. Az óvodáskorúakat a reggeli órákban várják, a 6-11 éveseket délután. A szülőknek csak a foglalkozáshoz szükséges kellékeket kell megvásárolniuk. Szász Ramóna megerősítette, hogy nagy az érdeklődés és a helyek bizonyára be fognak telni.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy