Rövidfilm népszerűsíti Erdélyt Rio- ban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fiatal brazil színésznő népszerűsíti Erdélyt Rio- ban egy rövidfilmmel! Cornel Țepeluș rendezőnek sikerült Jacqueline Novak színésznőt országunkba hoznia, aki azonnal szerelmes lett a romániai tájba különösen a Hargita megyeibe, ahol a forgatás is történt.

A rövidfilmet, melynek fő témája a „román falu”, a Hargita megyei Vaslábon forgatták. A produkciót Emil Colceriu és a triff. ro támogatta. Jacqueline Novak a brazíliai Parana tartomány szülötte azt állítja, hogy eddig csupa jó dolgot hallott Romániáról, ám a valóság felülmúlta elképzeléseit.

A Vocea Transilvaniei egy interjút közöl, amelyet a színésznővel készített.

R: Mit gondolsz országunkról?

Jacqueline Novak: Mindig inspiráló helyszíneket keresek. Régi történelmi helyek után kutattam a világhálón, amelyek szárnyalásra bírják képzeletemet. Már elsőre megtetszett Románia és szeretném Brazíliában is bemutatni az önök országában szerzett utazási élményeimet. Tetszik nekem és tisztelem Romániát.

R: Milyennek tűnnek az erdélyi falvak?

J.N. : Nagyszívűek az emberek. Lenyűgöz az őszinteségük és egyenességük. Kedvelem az ősi kultúrát és szokásokat. Egy lelketlenné váló világban a romániai falvak valóságos fényoázisok.

R: Hogy is kerültél a hargitai Vaslábra? Kié volt az ötlet?

J.N. : Barátom Cornel Țepeluș dobta fel az ötletet, akivel Brassó Pojánán találkoztam. Ő mesélt az elképesztő kulturális értékekről amelyekkel a romániai falvak rendelkeznek és meghívott Vaslábra, ahol gyerekkorát töltötte. Színésznő vagyok és a turizmusban dolgozom. Be szeretném mutatni a színtársulatomnak az itteni falvakat, mint ihletforrást és népszerűsíteni szeretném Romániát Brazíliában.

R: Visszatérnél még Romániába?

J.N. : Mindenképpen. Szeretném népszerűsíteni a romániai falvakat és kultúrájukat. Jövő év januárjában jövök újra.

R: Milyennek tűnik az élet falun?

J.N.: Egyszerű élet, közösségben és harmóniában a természettel. Az emberek meg vannak állapodva, elégedettek a maguk varázslatos világával és az örökkévalósággal vannak kapcsolatban.

R.: Milyen benyomást tettek rád a falubeliek?

J.N.: Melegszívűek és kíváncsiak az én hazámra, nagyon vendégszeretőek és mintha egy más, jobb világ részesei lennének.

R.: Mi történik majd a rövidfilmmel, hol vetítik majd Brazíliában?

J.N.: A brazil ember is kíváncsi más kultúrákra, különösen az erdélyire, amely legendás. Különböző fesztiválokon fogom bemutatni a filmet, Romániáról és a romániai falvakról fogok beszélni. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Vasláb lakóinak, Hargita megyének, Romániának!

A képen: Jacqueline Novak és Vasláb polgármestere, Mihai Tinca

Az interjú a Facebook Csíkszereda csoportjának segítségével készült.

Forrás: voceatransilvaniei. ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy