Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meggondolták magukat. Az egyszerű maszkok már nem hatékonyak. Példák Ausztriában és Németországban

A bajor hatóságok elrendelték az üzletekben és a tömegközlekedésben a magas fokú védelmet nyújtó FFP2 maszkok viselését. Úgy tartják, hogy a szokásos védőmaszk már nem elegendő – írja a dw.com.

Az érv az, hogy a szokásos maszkok megvédenek másokat, kevésbé a viselőjét, de az FFP2 maszkok sokkal jobban megvédhetik viselőjüket. A higiéniai intézkedéseket továbbra is be kell tartani.

Németország nagyon szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének korlátozása érdekében.

A veszélyeztetettnek nyilvánított személyek – általában 60 éves és idősebb emberek, valamint bizonyos krónikus betegségben szenvedők – megkapják az FFP2 maszkokat a gyógyszertárakból.

A rászorulók pedig megkapják ezeket a maszkokat, a hatóságok támogatásával.

A német sajtóban egyre több szó esik arról, hogy a kormány Bajorország példáját követve kötelezővé teheti az FFP2 maszk viselését az egész országban.

A legtöbb országban az FFP2 maszkokat az egészségügyi személyzet számára tartották fenn a fokozott védelem érdekében. Ez az intézkedés azonban kiterjeszthető a lakosságra is. Meg kell nézni, hogy vannak-e olyan beszállítók, amelyek képesek lesznek kielégíteni a rendkívül magas keresletet ebben az esetben, és ez milyen hatással lesz az árra.

Bajorország nem az egyetlen hatóság Európában, amely ezt előírja.

Úgy tűnik, hogy Ausztriában bárki, aki jövő héten be akar lépni egy szupermarketbe, csak akkor teheti meg, ha FFP2 maszkot használ – jelentette be a kormány. Jelenleg egy ilyen típusú maszk sokkal drágább, mint egy szokásos műtéti maszk. Emiatt a kormány bejelentette, hogy az alacsony jövedelmű embereknek ingyen meg kell kapniuk a hamarosan szükségessé váló maszkokat. Ezeknek a maszkoknak a forgalmazását az Egészségügyi Minisztériumnak tisztáznia kell a következő napokban – írja a krone.at.

Egyelőre ez a kérdés nem merült fel Romániában, de ha a román hatóságok úgy döntenek, hogy követik ezeknek az államoknak a példáját, akkor nem kizárt, hogy mielőbb FFP2 maszkokat kell vásárolnunk.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.