Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jövő héten kerül sor a centenáriumi rendezvényekre Hargita megyében

 

Románia Nemzeti Ünnepére és a Nagy Egyesülés 100. évfordulójára rendezett események egy héten át zajlanak Csíkszeredában, jelentette be kedden Jean Adrian Andrei prefektus.

Az idézett forrás szerint az eseménysorozat november 26-án veszi kezdetét a megyeháza előcsarnokában, ahol diákok rajzkiállítása tekinthető meg.

November 27-én Kovászna és Hargita Ortodox Egyházmegyei Központjában kézzel hímzett, hagyományos motívumokkal díszített, trikolór könyvjelzőket adnak át a megye parókiáinak. 28-án az Octavian Goga Középiskolában rajzkiállításra kerül sor, Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség által megvalósított projekt keretében.

November 29- én kerül sor az „Uniţi în cuget şi-n simţiri” megyei történelem vetélkedő döntő szakaszára, 30- án pedig folklór műsor üdvözli Románia Nemzeti Napját.

December 1-jén Hargita megyei diákok és tanáraik találkoznak Moldova Köztársasági társaikkal, egy centenáriumi projekt keretében; a Felső Maros és Olt Múzeumban dokumentum értékű fényképeket állítanak ki, majd a hegyivadászok és a belügyminisztérium haditechnikájának, felszerelésének bemutatása következik. A nap második felében katonai és egyházi ceremóniákra kerül sor a frissen felújított Ismeretlen Román katona Emlékművénél, amit a hegyivadászok fáklyás visszavonulása és tűzijáték követ.

A prefektus biztosítékát adta, hogy Csíkszereda megfelelően ki lesz díszítve a Nemzeti Ünnep alkalmával, a törvénynek megfelelően. AGERPRES

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük