Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Korrupciós botrány Budapesten? Mit vásároltak a romániai magyarságnak szánt pénzből és ki használja a javakat

Veress László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, és családja egy olyan II. kerületi villalakást használ, aminek vevője egy elméletileg határon túli magyarokat támogató alapítvány.

FOTO: Marjai János, 24.hu

„322 millió forintot (mintegy 900 ezer eurót) kapott ez az alapítvány egy tajvani milliárdoson keresztül, aki Kövér László barátja. Emiatt külföldről támogatott szervezet minősítést kellett volna kapnia, de ez nem történt meg. Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Visontai Kálmán (Veress munkatársa a parlamentben) egy Audi A6-ost használ, sógornője pedig 1,8 millió forint adományt kapott, igaz, neki semmi köze a határon túli magyarokhoz. ” közli a hang.hu a 24.hu-ra hivatkozva.

A lap munkatársai felkeresték a budai, Lorántffy Zsuzsanna úti ingatlant, ahol Veress anyósa nyitott nekik ajtót. Veress később tagadta, hogy az ő családja használná a lakást, de amikor szembesítették vele, hogy az anyósa nyitott ajtót, letette a telefont. A lakás 164 négyzetméteres, és a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány két évvel ezelőtt 240 millió forintért vásárolta meg.

Az alapítvány 2019-es beszámolója szerint a hozzá érkezett adományok nagy részét nem a határon túli magyarok támogatására fordította, hanem vettek egy Audi A6-ost 13 millió forintért, amit Visontai Kálmán használ; magyarországi ingatlanokat vásároltak, illetve az alapítvány alapítója, Stefán Károly Róbert egyesületének adtak 35 millió forintot.

A 322 millió forintos támogatás, ami gyakorlatilag az egyetlen adomány volt, ami az alapítványhoz érkezett, a 24.hu szerint Frank Liu tajvani milliárdos köréből származott, aki Kövér László jó barátja. Kövértől kapott magyar állampolgárságot, Semjén Zsolt pedig a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kitüntett

Az ügy további részletei a 24.hu-n olvashatók.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.