Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Scandal de corupție la Budapesta? Ce s-a cumpărat cu banii destinați maghiarilor din România și cine folosește bunurile

László Veress, șeful de cabinet al președintelui Parlamentului de la Budapesta, și familia sa folosesc o vilă aflată în sectorul II al capitalei ungare, al cărei cumpărător este o fundație care sprijină teoretic maghiarii de peste graniță.

sursa foto:  Marjai János,  24.hu

„Această fundație a primit 322 de milioane de forinți ( aproximativ 900 de mii de euro) prin intermediul unui miliardar taiwanez care este prieten cu László Kövér. Din acest motiv, ar fi trebuit să primească un certificat de organizație susținută din străinătate, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Președintele consiliului de administrație a fundației, Kálmán Visontai (colegul lui Veress în parlament), folosește un Audi A6, iar cumnata sa a primit o donație de 1,8 milioane HUF, deși nu are nicio legătură cu maghiarii de peste graniță.”, conform publicația hang.hu care citează publicației 24.hu.

Reporterii 24.hu a vizitat proprietatea de pe strada Lorántffy Zsuzsanna, unde soacra lui Veress le-a deschis ușa. Veress a negat ulterior că familia lui ar folosi apartamentul, dar când a fost confruntat cu faptul că soacra lui a deschis ușa, a închis telefonul. Apartamentul are 164 de metri pătrați și a fost cumpărat de Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (Fundația Pentru Talente Maghiare Fără Frontiere) în urmă cu doi ani cu 240 de milioane HUF.

Potrivit raportului fundației din anul 2019, majoritatea donațiilor primite nu au fost folosite pentru a sprijini maghiarii care locuiesc peste granițe, dar au cumpărat un Audi A6 cu 13 milioane HUF, care este folosit de Kálmán Visontai; Au cumpărat imobile în Ungaria și au dat 35 de milioane HUF asociației fondatorului fundației, Károly Róbert Stefán.

Sprijinul de 322 de milioane HUF, care a fost practic singura donație primită de fundație, conform 24.hu, a venit de la Frank Liu, un miliardar taiwanez care este un bun prieten cu László Kövér. A primit cetățenia maghiară de la Kövér, iar Zsolt Semjén l-a premiat pentru dezvoltarea relațiilor economice maghiaro-chineze.

  • Articolul integral poate fi citit pe 24.hu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.