Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Közelednek a választások. Az RMDSZ fortyog és a már jólismert fenyegető és bosszúálló manipulatív technikát alkalmazza. Az EMNP sem marad alább

Látták a tegnap Baloo hogy vakarózott a Kelemen-havas Nemzeti Parkban egy fa törzsénél? Ugyanúgy viszketnek az RMDSZ magyar politikusai is azoktól a románoktól, akik az úzvölgyi katonatemetőben rendezett eseményen vettek részt tavaly a Hősök Napja alkalmából. „Az RMDSZ tagjai fenntartják az etnikai konfliktust, hogy igazolják politikai létezésüket”, mondta az eseményről tavaly Marius Pascan képviselő. A tavaly óta semmi sem változott. Az RMDSZ vizei nem nyugodtak le és lám a választások előtt új hullámokat kavarnak. Tipikus!

Az MTI magyar hírügynökség népszerűsíti az RMDSZ politikusok dumáját és „erőszakról” ír, elégedetlenségről az „erdélyi magyar közösség soraiban” (?!), hogy fenntartsa a viszályt és a bosszúszomjat a szélsőségesek és nacionalisták körében, mert épeszű ember, nemzetiségtől függetlenül, nem hisz el ilyesmit. Az RMDSZ politikusok újból előszedik a naftalinból az ún. „magyarellenes jelszavakat” megpróbálva mesterségesen begyullasztani a Hargita megyei magyar közvéleményt néhány plusz szavazat reményében. Siralmas!

Az MTI cikke:

 

Az úzvölgyi temetőben tavaly június 6-án tettlegességig fajult incidens miatt indított eljárás a bíróságon és Nép Ügyvédjénél folytatódhat, jelentették be a felperesek.

Hétfőn, az RMDSZ „Mikó Imre” Jogvédelmi Szolgálat sajtóközleményben, illetve Csomortányi István, az EMNP elnöke sajtókonferencián jelentette be, hogy az ügyészség azon döntését, mely elrendeli a vizsgálat lezárását és a temetőben erőszakos cselekményeket elkövető személyek felmentését, megtámadták. De az ügyet újravizsgáló ügyész ugyanarra a következtetésre jutott, mint előző kollégája. Ezért a „Mikó Imre” Jogvédelmi Szolgálat pert indított, és az EMNP elnöke azt mondta, hogy az ügyet a Nép Ügyvédje elé is terjeszti.

Az ügyet lezáró ügyész megállapításai elégedetlenséget váltottak ki az erdélyi magyarság körében, miután a mojnesti ügyész úgy döntött, hogy a „kifelé a magyarokkal az országból” csupán egy „magyarellenesnek vélt jelszó”. Véleménye szerint ez nem uszító és diszkrimináló jellegű, mert nem egy egész közösségre vonatkozik, csak a temetőben élő láncot alkotó jelen levő személyekre.

Az Active Watch szervezet az Igazságügyi Felügyeletet szólította fel, hogy vizsgálja ki az ügyet. A „Mikó Imre” Jogvédelmi Szolgálat bejelentette, hogy februárban nyújtották be a fellebbezést, és a válasz csak június 12-én érkezett meg, ám Gheorghe Brăilă ügyész viszont úgy vélte, hogy a temetőben nem történt bűncselekmény. Ezért a szolgálat pert indított, a következő bírósági tárgyalásra szeptember 30-án kerül sor.

“Úgy gondoljuk, hogy ebben az esetben az ügyész állításaival ellentétben a nyomozó testületek nem teljesítették a törvény szerinti kötelezettségeiket, ezért kérjük a nyomozás folytatását” – mondja a közlemény, idézve Benkő Erika RMDSZ h képviselőt, a jogvédelmi szolgálat igazgatóját.

A Nép Ügyvédjéhez is fogan fordulni az összes belső jogorvoslati lehetőséget kihasználva mielőtt a nemzetközi íróságokra vinnék az ügyet, jelentette be Csomortányi István a Nagyváradon tartott hétfői sajtókonferencia alkalmával. Csomortányi elmondta: az ügyészség elfogult volt a Hargita és Bákó megyék közötti területi vitában is, mivel áthelyezte a mojnesti (Bákó megye) ügyészségre a Csíkszeredában benyújtott panaszokat.

A mojnesti ügyészség elemezte az úzvölgyi temetőben 2019 június 6-án történt erőszakos cselekményeket az Erdélyi Magyar Néppárt, a Magyar Polgári Párt és a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat által benyújtott panasz alapján, majd elrendelte az ügy lezárását.

Tavaly áprilisban a Bákó megyei dormánfalvi polgármesteri hivatal önkényesen berendezett egy román parcellát az úzvölgyi temetőben, abban a temetőben, amelyet addig a Hargita megyei csíkszentmártoni önkormányzat gondozott. Tavaly június 6-án, a Hősök Napja alkalmából ide érkező románok ezrei erőszakkal hatoltak be a temetőbe, hogy részt vegyenek az ortodox emlékmű felavatási ünnepségén, miután a székelyek élő lánccal próbálták megakadályozni a temető elfoglalását.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük