Sebastian Buzilă pályázik Maroshévíz polgármesteri tisztségére

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sebastian Buzilă, a PNL Hargita elnöke és maroshévízi önkormányzati képviselő, a helyi közösség ismert és elismert személyisége, nagy tapasztalattal rendelkezik a közszolgálatban és aktívan részt vett a helyi fejlesztési projektekben, meghívást kapott az „Interviews for hope” ( Interjúk a reményért) című műsorba, hétfőn este az M9 tévécsatornán, Corneliu Țepeluş műsorvezetésével.

Először jelentette be, hogy megpályázza Maroshévíz polgármesteri posztját.

Sebastian Buzilă úr 2012-ben lépett be a politikába, abból a vágyból, hogy valami jót tegyen a közösségért, amelyhez tartozik.

„Sokan mizériának tartják a politikát, de politika nélkül a dolgok nem működnek. A legfontosabb döntések a politikában születnek, olyan döntések, amelyek végső soron mindannyiunkat érintenek. Ezért szükségesnek tartottam, hogy én is bekapcsolódjak (…) Ha nem kapcsolódunk be, az eredmény rossz lesz a közösség számára” – mondta Sebastian Buzilă.

Arra a kérdésre, hogy milyen elképzelései vannak Maroshévízről és arról, hogyan állnak ott a dolgok valójában, Sebastian Buzilă kijelentette, hogy a terület sok, de kiaknázatlan potenciállal rendelkezik: „Vannak hegyeink, sípályáink, de a turisztikai rész nincs annyira kihasználva, mint kellene. Az infrastruktúrából kiindulva, aminek segítenie kell a turizmusba befektetőket, a maroshévízi sípályát hozom fel példának, ahova több mint 100 ezren jönnek, vagy a nyári bobpályát, ahová eleinte nem vezetett aszfaltozott út. Az erőforrásokat megtalálták, aszfaltot fektettek le, de időközben ezen a síterületen rendkívül megnőtt az áramlás, és az infrastruktúra már nem bírja. A lejtőhöz vezető bekötőutat szélesíteni kell, de évek óta nem történt semmi. Úgy gondolom, hogy a városházának jobban bele kellene szólnia a maroshévízi turizmust fejlesztő vállalkozók támogatásába.”

A PNL Hargita elnöke ugyanakkor azt is kijelentette, hogy az ipari területet is segíteni kell, még akkor is, ha a turizmust kiemelten kell kezelni: „Először is a polgármesteri hivatalnak magas szinten kell biztosítania a turizmushoz szükséges infrastruktúrát. Az infrastruktúra biztosításával segítjük a gazdasági szereplőket a beruházásban, ami viszont munkahelyeket biztosít.”

Sebastian Buzilă úr a műsorban nyilvánosan bejelentette, hogy indul Maroshévíz polgármesteri posztjáért: 2012 óta vagyok önkormányzati képviselő, és láttam, hogy mit jelent a maroshévízi városháza tevékenysége. Közgazdász lévén jobban tanulmányoztam a költségvetési részt, a közkiadásokat, nagyjából mindent, ami a pénzügyi részt jelenti a maroshévízi városházán, és úgy gondolom, hogy sokkal többet lehet tenni, mint az utóbbi időben(…) Gazdaságfejlesztés nélkül, minden mást a semmiért csinálunk. Ha az embereknek nincs biztos jövedelmük, amiből meg tudnak élni, akkor egy elnéptelenedett település lesz a vége. Lassan, lassan elhagy minket a világ. A gazdasági részt növelnünk kell.

Végezetül kijelentette, hogy Maroshévíz sokkal többet tud nyújtani, és olyan várossá válhat, amilyent mindenki akar. Maroshévíz megyei jogú városnak tisztábbá kell válnia és nagyobb biztonságot kell kínálnia. Emellett a turizmus, valamint a kistermelés előmozdítása kulcsfontosságú szempont a látogatók vonzásában és a helyi gazdaság élénkítésében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy