Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság: A pszichoaktív anyagok használata elleni oktatási és tájékoztatási akciók Maroshévízen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Áprilisban oktatási és tájékoztatási tevékenységet folytatnak a pszichoaktív anyagok fogyasztásának negatív hatásaira való figyelemfelhívás érdekében.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság a kábítószer-fogyasztás megelőzését helyezi az áprilisi akciók középpontjába, folytatva a figyelemfelkeltésre és a közösség tájékoztatására irányuló erőfeszítéseket, a fiatalokra összpontosítva.

Idén április 2-án a Bűnözés Elemző és Megelőzési Osztály rendőrei a Maroshévízi Rendőrkapitányság helyi rendőreivel együttműködve egy sor tevékenységet hajtottak végre az „O.C. Tăslăuanu” középiskolában, amelyen a X-XII. osztályok 174 diákja volt jelen.

A „Légy HŐS, ne ÁLDOZAT!” című interaktív műhelymunkában a diákokat arra ösztönözték, hogy olyan pozitív üzeneteket hozzanak létre, amelyek elősegítik az egészséges és kiegyensúlyozott életmódot, valamint az egészséges és szoros kapcsolatok fenntartását a családjukkal.

A fiatalokat az „Anasztázia törvény” néven ismert új jogszabályi változásokra is felhívták a figyelmet, amelyek az alkohol vagy pszichoaktív anyagok gépjárművezetés előtti vagy közbeni fogyasztásának kockázataival és jogi következményeivel foglalkoznak. Ez a törvény fontos lépés az egyéni felelősségvállalás erősítése és a közösség egészének védelme felé.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy