Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sertésinfluenza Erdélyben!Az első H1N1 influenzás eset

H1N1 influenzás vagy sertésinfluenzaként is ismert megbetegedést erősítettek meg Hargita megyében egy 62 éves nőnél.A beteg állapota kielégítő-adja hírül az AGERPRES.

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság(DSP) vezetője, Tar Gyöngyi a hírügynökségnek megerősítette: ez 2009 óta az első, H1N1 vírus általi megbetegedés a megyében, amelyet laboratóriumi vizsgálatokkal is kimutattak.

„Valószínű,hogy még előfordultak szórványos esetek,a tünetegyüttes alapján gyanakodhatunk influenzára,de viruszológiai vizsgálat nélkül nem állíthatjuk,hogy ez igenis az a betegség”,mondta dr.Tar Gyöngyi.

A Hargita Megyei Egészségügyi igazgatóság laboratóriumában még kimutattak egy második B tipusu influenzás megbetegedést is egy gyereknél.

Úgy a H1N1 influenzás nőt mint a B tipusu influenzás gyereket a Csíkszeredai Megyei Kórház fertőző osztályán kezelik.Dr. Demeter Ferenc szerint a betegek pozitívan reagáltak a kezelésre és állapotuk javult.

A DSP statisztikája alapján az elmúlt héten 1263 akut felsőlégúti megbetegedést és 70 tüdőgyulladásos megbetegedést regisztráltak,ezek a számok megfelelnek a tavalyi év ugyanezen periódusában regisztrált adatoknak.

Forrás:voceatransilvaniei.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.