Sertésinfluenza Erdélyben!Az első H1N1 influenzás eset

0

Articol disponibil în: Magyar Română

H1N1 influenzás vagy sertésinfluenzaként is ismert megbetegedést erősítettek meg Hargita megyében egy 62 éves nőnél.A beteg állapota kielégítő-adja hírül az AGERPRES.

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság(DSP) vezetője, Tar Gyöngyi a hírügynökségnek megerősítette: ez 2009 óta az első, H1N1 vírus általi megbetegedés a megyében, amelyet laboratóriumi vizsgálatokkal is kimutattak.

„Valószínű,hogy még előfordultak szórványos esetek,a tünetegyüttes alapján gyanakodhatunk influenzára,de viruszológiai vizsgálat nélkül nem állíthatjuk,hogy ez igenis az a betegség”,mondta dr.Tar Gyöngyi.

A Hargita Megyei Egészségügyi igazgatóság laboratóriumában még kimutattak egy második B tipusu influenzás megbetegedést is egy gyereknél.

Úgy a H1N1 influenzás nőt mint a B tipusu influenzás gyereket a Csíkszeredai Megyei Kórház fertőző osztályán kezelik.Dr. Demeter Ferenc szerint a betegek pozitívan reagáltak a kezelésre és állapotuk javult.

A DSP statisztikája alapján az elmúlt héten 1263 akut felsőlégúti megbetegedést és 70 tüdőgyulladásos megbetegedést regisztráltak,ezek a számok megfelelnek a tavalyi év ugyanezen periódusában regisztrált adatoknak.

Forrás:voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy