Siklóernyős sérült meg Somlyó-hegyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

47 éves marosvásárhelyi férfit szállítottak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba miután siklóernyőjével lezuhant a Hargita megyei Somlyó-hegyen és megsérült.

Sárig István siklórepülő oktató az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a helyszínen tartózkodott az eset bekövetkeztekor és szerinte a pilóta hibás leszállási manővere okozta a balesetet. Bár a siklórepülős férfinek volt tapasztalata, mégis a kezdők hibáját követte el.

„Leszállási manőverhiba volt (…) Egyszerűen egy túl erős leszállási spirált vitt véghez, a spirálból való kiszálláskor már nem tudta uralni a siklórepülőt. Egy kezdő hibája volt, bár a férfi hivatásos repülő volt (…) 4-5 éve repül, volt tapasztalata, amelyhez mérten a tévedése elég nagynak mondható”, mondta Sárig István.

Alina Ciobotariu, a Sürgősségi Esetek Felügyeletének szóvivője szerint a 112-es segélyhívó számon bejelentést kaptak az esetről, a helyszínre érkezett egy SMURD egység, amely kórházba szállította a sérült férfit.

A kórház igazgatója, dr. Demeter Ferenc beszámolója értelmében a férfi jobb alkarján nyílt törést szenvedett és medencetörés gyanúja is felmerült, továbbiakat a röntgen és CT vizsgálatok után tudnak majd. A páciens élete nincs veszélyben, légzési és keringési szempontból állapota stabil.

A Somlyó-hegyen több siklórepülős is jelen volt az időjárás kedvezett ennek a sportágnak, ám extrémnek volt mondható a hideg miatt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy