Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, új információk az endoftalmitis miatt újra beutalt betegek helyzetéről

 

A Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint a kórház Szemészeti osztályán újraoperált betegek állapota stabil, az első eredmények szerint a fertőzéshez vezető Pseudomonas aeruginosa baktérium nem a kórházi környezetből származik.

„Január 14, 15 és 16-án újraműtöttek 13-t azon 14 beteg közül, akiknél a korábbi, január 12-én és 13-án lezajlott szürkehályogműtétjük után endoftalmitisz alakult ki. Egy páciens visszautasította a műtétet, őt gyógyszerekkel kezelik.

Az endoftalmitisz miatt visszajött, visszahívott betegek látásának állapota jelentősen leromlott az aktív gyulladás miatt. A műtétek célja ennek a fertőzésnek, gyulladásnak a megállítása volt. Jelenleg az aktív gyulladás csökkent mindenkinél, még annál is, aki nem vállalta a műtétet és kezelésben részesült.

A továbbiakban mindannyiuk állapota további kezelést és szoros követést igényel, továbbra is kórházban vannak. Amit emberileg és szakmailag tenni lehet ezekben az esetekben, az megtörtént, a követés és a kezelés folytatása történik. Ha valakinél szükséges, további sebészeti beavatkozás is történhet.

A kórházi vizsgálat során eddig véglegesített laborvizsgálatok összesen öt betegnél igazolták a Pseudomonas aeruginosa jelenlétét. Két minta esetében készült el eddig az antiobiogram, ennek eredménye szerint a baktérium érzékeny több antibiotikumra. Ez azt jelenti, hogy külső forrásból származik, tehát nem a kórházakban néha előforduló, multirezisztens fajta”- olvasható a kórház közleményében.

A kórház folytatja a belső vizsgálatot, hogy kiderítse, hogyan történt a fertőzés. Január 17-én, hétfőn további mintákat vettek a műtőben használt oldatokból. Az eredmények a következő napokban készülnek el.

„Amíg bebizonyosodik, hogy a szemészeti műtő biztonságosan használható, addig a sürgős szemészeti műtétre szoruló betegeket a sepsiszentgyörgyi dr. Fogolyán Kristóf Kovászna Megyei Kórházhoz irányítjuk át”, áll még a közleményben.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a belső vizsgálat eredményeiről, a laboreredményekről továbbra is tájékoztatni fogja a közvéleményt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.