Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház: Új szabályok a betegek kórházi kezelés előtti vizsgálatára

Március 15-től, hétfőtől kezdődően a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban új szabályok lépnek életbe a betegek kórházi kezelés előtti Covid-19 vizsgálatával kapcsolatban. A betegek és a személyzet védelme érdekében folytatják a vizsgálatokat a felvétel előtt, de az RT-PCR tesztet felváltja a gyors antigénteszt.

A Covid-19 betegség kórházi osztályokon történő megjelenésének megakadályozása érdekében a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház az elmúlt hónapokban saját költségén végzett RT-PCR vizsgálatokat, hogy a kórházi kezelés előtt minden betegnél kimutassa az új koronavírus fertőzését. Ennek a tesztnek az is volt a célja, hogy a kórház a pandémiában is betölthesse a sürgősségi megyei kórház szerepét, megszakítás nélkül tudja fogadni a betegeket.

Tekintettel a helyi epidemiológiai helyzet alakulására és az akut légúti szindróma új koronavírussal történő megfigyelésének módszertanára, március 15-től kezdődően a kórház új szabályokat vezet be a betegek tesztelésére. A módszertan nem követeli, de a betegek és a páciensek védelme érdekében a felvétel előtt továbbra is teszteljük őket, de az RT-PCR teszt helyett a gyors antigén tesztet alkalmazzuk.

A kórház főépületének kórtermeiben kórházi kezelésre beutalni tervezett krónikus betegek vizsgálatát a kórház földszintjén található Covid mintavételi rendelőben kell elvégezni a kórházi kezelés reggelén 7:30 és 9:00 között, vagy előző nap, 17:00 és 18:00 óra között. A kórházi kezelésre érkező betegek vizsgálatát a járóbeteg-osztályokon az adott szakosított ambulanciákon végzik. A teszt eredményét 15 perc alatt közlik.

Nem kell részt venniük tesztelésen a tünetmentes, beoltott személyeknek (akik mindkét adag oltást megkapták és a második dózistól eltelt legalább 10 nap).

Továbbra is RT-PCR tesztet végeznek a daganatos, a dialízises és immunszupresszált betegeknél. A kórház továbbra is használja az RT-PCR tesztet azokban az esetekben, amikor a gyorsteszt eredménye és a páciens tünettana ezt indokolja.

Kérésre az RT-PCR vizsgálatokat továbbra is végeznek a kórházban, térítés ellenében, naponta 9:30 és 10:30 között, ütemezetten. Kérjük a tesztelésre érkezőket, hogy csak a megadott időpontban érkezzenek a kórházba. Programálás minden nap, 8:00 és 15:00 között, a 0372.661.291 és a 0742.214.951 telefonszámon lehetséges.

A kórház személyzete számára továbbra is járványügyi osztályozást végeznek a munkába lépéskor. A kórházban továbbra is kötelező védőmaszkot viselni mind a személyzet, mind a betegek számára. A rokonok látogatása továbbra is szünetel.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.