Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Támogatás fiatal orvosoknak

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Hargita Megyéért Egyesület együttműködési egyezményt írt alá hétfőn, szeptember 21-én. Ennek alapján a civil szervezet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez benyújtott nyertes pályázata révén a kórház hat fiatal szakemberének lakhatását fogja támogatni.

5 millió forintos támogatást nyert pályázati úton a Hargita Megyéért Egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, az összegből pedig szeptembertől 2021 júniusáig fogják fizetni a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház hat fiatal szakemberének a lakbérét. A hat fiatal szakember egy, a kórházhoz közeli ingatlanban lakik.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere az aláírás alkalmával kihangsúlyozta, Hargita Megye Tanácsának a kórház orvosai számára működtetett lakhatási programját egészíti ki ez a támogatás. „Minden pályakezdő számára nehéz az első időszak, főként, ha más városból jönnek ide. Ez a segítség ahhoz járul hozzá, hogy a csíkszeredai kórházban minél több fiatal szakorvos vállaljon munkát” – mondta a menedzser.

Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta, tovább segítik a fiatal szakembereket és mindent megtesznek azért, hogy az Országos Lakásügynökség (ANL) segítségével felépüljön a Nagy Laji dombján az egészségügyi szakemberek számára tervezett száz lakás. Addig is, amíg ez megvalósul, saját erőből építenek még orvoslakásokat és emellett a bérlés is megoldást jelent. „Köszönjük a magyar a kormánynak ezt a támogatást” – mondta a megyei tanács elnöke.

A pályázatról Miklóssy Enikő, a Hargita Megyéért Egyesület ügyvezető igazgatója beszélt. Kifejtette, a mintegy 70.000 lej értékű támogatásból a fiatal szakemberek lakbérét fizetik ki, a lakás fenntartási költségei a bérlőkre hárulnak. A támogatást már tavaly elkezdték, azonos összegű pályázat révén 2019 októberétől idén augusztusig is biztosították ezt a segítséget.

A lakhatási támogatásban részesülő fiatal szakemberek nevében dr. Szécsi Csilla infektológus szakorvos mondott köszönetet a segítségért, majd aláírták a kórház és az egyesület közötti együttműködési szerződést.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük