Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului pentru Prima Casă

MFP propune suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului pentru Prima Casă, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari ai programului şi al celor care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare prin „Prima Casă”.

„Aşa cum am anuntat, venim în ajutorul românilor care vor să cumpere o locuinţă şi majorăm pentru a doua oară anul acesta plafonul de garantii alocat pentru Prima Casă. Suma suplimentară nu afectează ţinta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimată în funcţie de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare şi de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent. Pe lângă această suplimentare, avem în vedere şi elaborarea in premiera a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP şi aflată în consultare publică. Strategia este menită să asigure transparenţa şi predictibilitatea solicitată atat de beneficiarii programului, cât şi dezvoltatorii de locuinţe şi instituţiile de credit.”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Ministerul Finanţelor Publice propune, de asemenea,  trecerea plafonului de garantare neutilizat de către românii stabiliţi în străinătate în plafonul general de garantare a creditelor în cadrul Programului Prima Casă. Astfel, accesul la garanţii va putea fi accesibil tuturor.

Proiectul propune asigurarea unor condiţii obiective de alocare a plafoanelor anuale între băncile comerciale aflate în program şi armonizarea nivelului plafoanelor cu capacitatea reală a acestor finanţatori de acordare a creditelor.

Sursa: www.mediafax.ro.

prima-casa


Sursa: ZPN
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.