Sűrű napok a Hargita megyei tűzoltók számára (szeptember 15-17)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2023 szeptember 15-17 közötti időszakban a Hargita megyei katonai tűzoltók naponta szolgálatot teljesítettek a polgárok védelme és biztonsága érdekében.

Az elmúlt három napban 28 vészhelyzetet regisztráltak. A beérkezett kéréseknek megfelelően a SMURD személyzete 24 vészhelyzet kezelésében avatkozott be, 26 bajba jutott személynek nyújtottak elsősegélyt.

A sürgősségi egészségügyi segítségnyújtási küldetésekkel párhuzamosan a beavatkozó csapatok egy tűz oltásánál is intézkedtek, és 3 küldetést irányítottak a közösségek védelme érdekében: Két bevetést a tűzmegelőzés és az oltási intézkedések biztosítása érdekében, két közúti balesetet követően a DE 578-as úton, Gyergyószárhegyen, és a székelyudvarhelyi Lejtő utcában, valamint az FK Csíkszereda – CS Mioveni labdarúgó mérkőzésen.

Ugyanakkor a fenti időszakban 14 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Csíkszereda, Maroshévíz, Ménaságújfalu, Csíkrákos, Felsősófalva, Vasláb, Gyergyócsomafalva lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is szolgálatban vannak, hogy hatékonyan kezeljék a vészhelyzeteket és elsősegélyt nyújtsanak a rászorulóknak.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy