Szécseny, a hatóságok által elfelejtett hely

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szécseny Csíkszereda egyfajta lakónegyede/városrésze. Ezen a környéken semmiféle közművesítés nincs, pedig sok lakos van, aki ingázik a városba dolgozni, vagy ott vannak a gyerekek, akik szinte járhatatlan úton jutnak el az iskolába.

Olyan körülmények között, amikor minden kampányban azt ígérik, hogy ez a probléma megoldódik, a helyzet ugyanolyan katasztrofális, nincs esély a javulásra. Ugyanakkor más negyedekben, például a Nagyrét vagy Szék utcáit kétszer aszfaltozták. Nem akarunk spekulálni a különböző zónák lakóinak etnikai hovatartozásáról, de valami nem stimmel.

Szécsenyben az ember nem hagyhatja az autóját a kapu előtt, mert a felismerhetetlenségig összekoszolódik, nem lehet ruhát szárítani, mert a por tönkreteszi, és hiába mosták ki, ha esik az eső megesz a sár, télen pedig a munkába vagy iskolába járás extrém sporttá válik.

Meg fogjuk kérdezni a hatóságokat is, hogy miért űznek csúfot az itt élőkből, de alighanem bürokratikus válaszokat és ígéreteket kapunk, mint ahogy a szécsenyi lakosok évek óta.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy