Sztakics Éva alpolgármester helyettesíti a hatósági felügyelet alatt álló Antal Árpádot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

sztakics_evaSepsiszentgyörgy Helyi Önkormányzata pénteki rendkivüli ülésén egyhangúlag megszavazta,hogy a 60 napos hatósági felügyelet idejére Sztakics Éva alpolgármester vegye át Antal Árpád helyét a város élén.

Sztakics Éva azt nyilatkozta,hogy a polgármester ellen felhozott vádak alaptalanok.A BERD-től felvett kölcsön,amely a vizsgálat alapját is képezi,teljesen legálisan lett elköltve.”Kitartunk Antal Árpád polgármester úr mellett és meggyőződésünk,hogy a vizsgált szerződések esetében a pénz rendeltetésszerűen,az önkormányzat által is jóváhagyott módon lett elköltve.(…)Talán hamarabb is visszatérhet a polgármester úr,mikor kiderül,hogy nem történt semmi törvénytelenség”nyilatkozta Sztakics Éva.

Antal Árpád bejelentette,hogy fizetetlen szabadságot vesz ki erre a 60 napra míg hatósági felügyelet alatt van.”A következő 60 nap alatt nem mehetek a polgármesteri hivatal épületébe,nem végezhetem polgármesteri teendőimet,ezért úgy döntöttem,hogy fizetetlen szabadságot veszek ki. Mivel nem dolgozhatok nem találom helyénvalónak,hogy fizetést vegyek fel.A hatósági felügyelet azt jelent,hogy nem hagyhatom el az országot,nem találkozhatok a hivatali munkatársakkal,a BERD képviselőivel és a szerződésben résztvevő cégekkel sem”nyilatkozta sajtótájékoztatóján Antal Árpád.

A DNA ügyészei egy BERD hitel kapcsán kötött szerződések ügyében rendelte el a hatósági felügyeletet Antal Árpád polgármester személyére,akit azzal vádolnak,hogy nem rendeltetésszerűen használta fel a lehívott összeget,amelyet közpénzzel garantáltak.A kölcsön rendeltetése útjavítások,járdák és kerékpársávok kialakítása és közvilágítás megvalósítása volt.AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy