Termálvíz a Bánnffy fürdőben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Maroshévíz önkormányzata rendelkezik a környék termálvizeinek kiaknázási engedélyével. Ez a termálvíz fogja ellátni a Bánnffy fürdő medencéit.

A turisták vonzása érdekében az önkormányzat a fürdő modernizálását és egy SPA központ létrehozását helyezi kilátásba, nyilatkozta a marosvásárhelyi rádiónak Stelu Platon polgármester:

„Öt évvel ezelőtt lefúrtunk 210 méterre, most sikerült megszerezni a termálvíz kiaknázási engedélyét. Két éve a városi vízhálózat vizével működünk, mert csak most sikerült megszerezni a kiaknázási engedélyt. Rendelkezünk saját medencével, a régi medencének megvannak a saját régi forrásai, a Bánnffy fürdőnél van három medence, a sípályánál pedig tervben van egy SPA központ megépítése.”

Nemrég a kormány országos és helyi érdekű turisztikai üdülőket tanúsítványozott.

Borszéket és az észak-moldvai Suceviţát országos érdekeltségű üdülőhelynek nyilvánította, további tíz települést pedig helyi üdülőteleppé. Ezek közé tartozik Marosszentgyörgy és a maroshévízi Bánffy fürdő környéke. Ezek a települések nagyobb eséllyel hívhatnak le vissza nem térítendő fejlesztési alapokat, mert a pályázatok egy részében követelmény, hogy a települések rendelkezzenek ezzel a címmel.

Forrás: radiomures.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy