Összeférhetetlenséget állapított meg az ANI gyergyószentmiklósi és székelyudvarhelyi orvosok esetében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg két osztályvezető főorvos esetében:

MARC GHEORGHE, a gyergyószentmiklósi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának főorvosa 2014 december 18- 2016 január 25 között összeférhetetlenségi helyzetben volt, mivel egyidejűleg volt a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa és a S.C. Centru Medical Multi Promptmed S.R.L. adminisztrátora, megszegve ezáltal a 95/2006-os törvény 178. cikkely, (1) bekezdés, c) alpont és ugyanazon törvény 181. cikkely, (1) és (9) bekezdés előírásait.

KINDA LEVENTE, a székelyudvarhelyi városi kórház kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa, aki 2006 május 02- 2017 január 12 között egyidejűleg volt a városi kórház kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa és a S.C. Cardio S.R.L. adminisztrátora, megszegve ezáltal a 95/2006-os, módosított és kiegészített törvény 185. cikkely, (15) bekezdés és 178. cikkely, (1) bekezdés, c) és g) alpont előírásait.

A kiértékelt személyeket tájékoztatták a kiértékelési folyamat elindításáról, az azonosított elemekről, valamint a jogaikról- hogy élhetnek egy ügyvéd képviseletével, szükségesnek vélt információkat és adatokat közölni személyesen vagy írásban. A kiértékelt személyek gyakorolták védekezési jogaikat és az iratcsomóhoz csatolták az álláspontjukat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy