Tiltott szer hatása alatt levő fiatalokat észleltek egy közúti akciót követően

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai rendőrök a DN 12 országúton kifejtett akció során igazoltattak két tiltott szer hatása alatt álló járművezetőt, akik közül az egyik a másiknak próbált támogatást nyújtani, hogy autójával hazamenjen.

Folyó év február 17-én a Csíkszeredai Közúti Iroda rendőrei akciót hajtottak végre a DN 12-es úton, Csíkszereda térségében a járművezetők körében tapasztalható alkohol- és pszichoaktív anyagok fogyasztása elleni küzdelem érdekében.

Az akció során a rendőrök 7 kábítószer- és több mint 130 alkoholszondás vizsgálatot végeztek a tiltott szer hatása alatti járművezetés azonosítása és megelőzése érdekében.

​„4:30-kor egy gyergyócsomafalvi 19 éves fiatal férfit állítottak meg a közúti forgalomban a DN12-es úton Csicsóban. Az elvégzett vizsgálatok tiltott pszichoaktív anyag jelenlétét mutatták ki a szervezetében. Ezen kívül az autójában két őrlő készüléket és egy házilag készített cigarettát fedeztek fel.

Később, 12 órakor ugyanezt az autót igazoltatták a forgalomban, és ezúttal egy másik, szintén gyergyócsomafalvi 18 éves férfi ült a volán mögött. A drogvizsgálóval végzett tesztelést követően pszichoaktív anyagok lehetséges jelenlétére utaló jelek merültek fel.” közölte a Hargita megyei rendőrség.

Az idézett forrás szerint ez nem bizonyíték a büntetőügyben, a szóban forgó személyt kórházba kísérték biológiai mintavételre. A rendőrség azt is kiderítette, hogy ez utóbbi személyt az előbbi kérte meg, hogy hazavigye autóját, bár ő maga tiltott szer hatása alatt állt.

A két szóban forgó személy ellen tiltott szer hatása alatt történő gépjárművezetés miatt indul eljárás.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy