Doi tineri sub influența substanțelor interzise, depistați în urma unei acțiuni rutiere

0

Articol disponibil în: Magyar Română


În timpul unei acțiuni pe DN 12, polițiștii din Miercurea Ciuc au identificat doi conducători auto sub influența substanțelor interzise, unul încercând să-i ofere sprijin celuilalt pentru a-i conduce autoturismul acasă.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Miercurea Ciuc au desfășurat o acțiune pe DN 12, în zona Miercurea Ciuc, pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au efectuat 7 testări drugtest și peste 130 alcooltest,pentru a identifica și preveni conducerea sub influența substanțelor interzise.

La ora 04:30, un tânăr de 19 ani, din Ciumani, a fost oprit în trafic în localitatea Ciceu, pe DN 12. Testările efectuate au indicat prezența unei substanțe psihoactive interzise în organismul său. În plus, în autoturismul său au fost descoperite două dispozitive tip grinder și o țigară confecționată artizanal.
Ulterior, la ora 12:00, același autoturism a fost identificat în trafic, iar de această dată la volan se afla un alt tânăr de 18 ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
” a transmis IPJ Harghita.

Conform sursei citate, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.
De asemenea, polițiștii au descoperit că acesta a fost solicitat de către primul tânăr pentru a-i duce autoturismul acasă, deși chiar el se afla sub influența substanțelor interzise.

Față de cei doi, polițiștii au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy