Több mint 100 Hargita megyei katonai tűzoltó teljesített szolgálatot a május 1-jei minivakációban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Így az elmúlt négy napban (2023.04.28-05.01.) 35 rendkívüli helyzetet regisztráltak. A tűzoltók által irányított küldetések többsége a szakképzett elsősegélynyújtás ügyében zajlott, 32 személynek nyújtott egészségügyi segítséget a SMURD személyzete. Tegnap, május 1-jén a fenyédi lázon 4-5 méter magasból lezuhant egy sárkányrepülős és gerincsérülést szenvedett. A sérültet a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították szakorvosi ellátás érdekében.

A tűzoltók 3 tűzesethez szálltak ki, ebből két beavatkozás ellenőrizetlen égés miatt volt Gyergyóvárhegyen és Bélborban, ahol száraz növényzet égett, mintegy 1,5 hektáron.

A Hargita megyei katonai tűzoltók ugyanakkor konkrét intézkedésekről gondoskodtak az esetleges veszélyhelyzetek megelőzésére az április 29-én, szombaton lejátszott FK Csíkszereda és az AFC Unirea 04 Slobozia labdarúgó-mérkőzésen.

A referencia időszakban 8 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Homoródszentmárton, Székelyudvarhely, Székelyvarság és Borzont lakóinak.

A Hargita megyei tűzoltók a hét minden napján, a nap minden órájában készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, valamint elsősegélyt nyújtani az erre rászoruló személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy