Több mint száz bírságot szabott ki a rendőrség Hargita megyében az elmúlt 24 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: IPJ Harghita

 

 

 

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket az utóbbi 24 órában, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

150 rendőr volt küldetésben Hargita megyében, közülük 81 közvetlenül a COVID-19 elleni kontextusban, hozzájuk csatlakozott 21 helyi rendőr, különösen azokon a területeken, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

82 gazdasági egységet és 132 létesítményt és egyéb helyet ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 35 szállítóeszközt ellenőriztek, amelyek közül 20 tömegközlekedési eszközt, és 710 személyt igazoltattak, 117 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseknek.

Ugyanakkor 187 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 454 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 117 kihágási szankciót alkalmaztak, többségüket olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 13.000 lej értékben.

A tevékenység folytatódik az egész közösség egészségének védelme érdekében.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy