A Hadsereg Napja az úzvölgyi nemzetközi hősök temetőjénél

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Mihai Marin Târnoveanu/Facebook

 

 

A Román Hadsereg hősei előtt tisztelegtünk egyházi ceremónia keretében teljes ünnepélyességgel, a Hargita Megyei Tanács ellenkezése ellenére. Szent küldetésünket teljesítettük. Dormánfalva és Fogaras ortodox papjai, és Amfilohie atya megemlékező szentmisét tartottak a hősöknek. A Calea Neamului Egyesület felhívására megjelent több száz jelenlevő között volt Dormánfalva polgármestere, Constantin Toma, aki mojnesti Ressurectio és a dobollói gyermekkórusnak az Úz Völgye Fiai címet adományozta. Ezek a rendkívüli Völgy Fiai, akik mennyeien énekeltek, a Temető holnapi őrsváltói.

Harcostársam, akihez testvéremként ragaszkodok, Florin Palas professzor beszédében megemlékezett a Román Hadsereg Hőseiről, és a Hazáért hozott áldozatukról.

Jóemberek, legyünk ma mi, akik Történelmet írunk.

Román testvérek, bármennyire is nehéz, bármennyire is sok kísértés és az idők szeszélye próbál elterelni minket az útról, együtt, Istennel megyünk előre a román nemzet győzelméért!

Szerző: Mihai Tirnoveanu

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy