ISU Hargita: 30 sürgősségi esetet kezeltek az elmúlt hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pénteken, szombaton és vasárnap megyei szinten 30 olyan vészhelyzet volt, amelyre a Hargita mentői azonnal reagáltak.

Az összes kezelt bevetésből 25 kérés elsősegélynyújtási intézkedésekre vonatkozott, amelynek eredményeként 25 bajba jutott személynek nyújtottak orvosi segítséget.

Kollégáink további 3 bevetést hajtottak végre a közúti baleseteket követő tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedések biztosítása érdekében Csíkszereda (2) és Maroshévíz (1) településeken.

Ugyanakkor a veszélyes hidrometeorológiai jelenségek kapcsán a gyergyószentmiklósi és maroshévízi beavatkozó gárda katonai tűzoltói beavatkoztak a rossz időjárás hatásainak felszámolása érdekében. A heves esőzések miatt a tűzoltók segítettek a lakosságnak a víz kiürítésében Maroshévízen 2 pincéből, amelyek mintegy 800 négyzetméternyi területen voltak elárasztva.

Július 6-án szombaton, a csíkszeredai katonai tűzoltók sajátságos intézkedésekről gondoskodtak Csíkszentkirályon, a makadám terepen tartott tesztrali során.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben vannak a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, továbbá segítséget nyújtani a bajbajutott személyek részére.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy