Top 3 ajándéktípus, amelyeket az alkalmazottaknak adhatunk, munkájuk elismeréseként

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A munkahelyi termelékenység növelése és a megbecsülés érzése érdekében a munkáltató dönthet úgy, hogy egyéb juttatásokat is biztosít alkalmazottainak. Időnként bizonyos bónuszokat vagy ajándékokat ajánlhat fel a munkáltató, amelyek valódi módot jelenthetnek az elvégzett munkával való elégedettség kimutatására. Ezért a következőkben olyan ideális ajándékokat ajánlunk, amelyek fontos szerepet játszhatnak a munkavállaló elégedettségében.

Íme néhány ajándékötlet, amelyet a munkahelyen is meg lehet közelíteni a megbecsülés kifejezésére.

  • A munkáltatónak legalább időszakonként érdeklődnie kell minden munkavállaló jóléte iránt, hogy a vállalkozás normális paramétereken belül működjön. Valójában, ha mindenki jelentős erőfeszítéseket tesz a munkában elért teljesítményének növelésére, ideális lenne, ha a munkáltató kifejezné elismerését az elvégzett munkáért. Ezt a szempontot pedig például a Pluxee weboldalon található ajándékkártyákon keresztül lehetne teljesíteni – Alapvetően fel lehet ajánlani bizonyos kártyákat a munkatársaknak, amelyeken keresztül személyre szabott élményekben részesülhetnek. Sőt, országszerte hatalmas üzlethálózatban használható, a kártyák mentesülnek a 10%-os jövedelemadó alól, ha az összeg nem haladja meg a 300 lejt.
  • Másrészt, egy másik ötlet, amellyel foglalkozni lehetne, az utazási kedvezmények felajánlása. Ha vannak olyan munkavállalók, akik már régóta nem vettek ki szabadságot, a munkáltató nemcsak javasolhatná, hogy vegyenek ki szabadságot, hanem kedvezményes üdülési csomagokat is kínálhatna nekik. Ilyen csomagokat gyakran kínálnak a nyári szezonban a román tengerparton való tartózkodáshoz. Különböző hegyvidéki üdülőhelyeken való elszállásolásra is kínálhatnak kedvezményeket.
  • Ezenkívül vállalati ajándékokat is fel lehetne ajánlani mind az ünnepek környékén, mind pedig akkor, ha a csapat jól teljesít. Ezek könnyen hozzáférhetőek, minden ízlésnek megfelelő termékeket tartalmaznak, és a gesztust a dolgozók is értékelhetik. Az ilyen ajándékok nemcsak élelmiszereket (édességeket, kávét, italokat), hanem különféle egyéb termékeket is tartalmazhatnak. Léteznek olyan ajándékcsomagok, amelyeket a dolgozóknak lehet adni, és amelyek különböző személyre szabott termékeket tartalmaznak, a tollaktól kezdve a naplókon át a könyvekig.

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy Ön mint munkáltató folyamatos visszajelzést adjon alkalmazottainak. Ez lehet egyéni vagy kollektív. Legtöbbször az egyéni visszajelzés segítheti az adott személyt a munkájában, mivel az elvégzett munka személyre szabott elemzése formájában elsajátítható. Ezért ahhoz, hogy az alkalmazottak megbecsülve érezzék magukat a munkahelyükön, ideális lenne, ha nem csak megajándékozná őket, hanem támogatást és méltányosságot is mutatna feléjük. Tehát, amikor csak szükség van rá, egy kedves gondolat, egy ajándék és a gyors visszajelzés megváltoztathatja az ember munkáját. Az üzleti életben a motiváció a siker kulcsa!

Fotó: Pexels.com

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy