Törvénytelen farakományt észleltek Csíkkozmáson

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Az autóvezetőnek nem volt jogosítványa, az utánfutó nem volt beíratva forgalomba

Március 27-én 14 óra körül a csíkszeredai vidéki rendőrséget farakomány törvénytelen szállításáról értesítették. A helyszínre kiérkező rendőrök a DJ113B jelzésű megyei út jobb oldalán álló személyautót azonosítottak, amelyhez egy farakománnyal teli utánfutó volt csatolva, az utánfutón nem volt rendszám.

„A személyautó vezetője, egy 33 éves csíkkozmási féri elismerte, hogy ő vezette odáig az autót, majd leállította. Az adatbázisban végzett ellenőrzés során kiderült, hogy a férfinek nincs gépjárművezetői jogosítványa semmilyen típusú járműre. Ugyanakkor a személyautónak nem volt kötelező járműbiztosítása, amiért 2.000 lejre megbüntették a szóban forgó személyt és bevonták az autó rendszámtábláit és forgalmiját.

A férfi elmondta, hogy az autót egy másik, 45 éves helyi lakos bízta rá, hogy elszállítsa a faanyagot. A rendőrök az elvégzett ellenőrzéseket követően megállapították, hogy a férfi a több mint 2,5 köbméter tűzifára vonatkozóan nem rendelkezik származási és szállítási okmányokkal, a faanyagot elkobozták” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A férfi ellen a rendőrök rendszám nélküli gépjármű vezetése és jogosítvány nélküli járművezetés bűntette miatt folytatják a nyomozást.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy