Túlzott sebesség volt az újévben bekövetkezett közúti balesetek leggyakoribb oka

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Árokba borult egy személyautó Csíkszereda környékén a túlzott sebesség miatt

2017 január elsején 14:00 óra körül a parajdi 51 éves S.B. Szentegyházáról Csíkszereda felé közlekedve a DN 13/A jelzésű úton nem volt tekintettel az útviszonyokra és túl nagy sebességgel érkezett egy veszélyes kanyarba, megcsúszott és árokba borult.

A balesetben enyhén megsérült a gépjármű 49 éves, ugyancsak parajdi utasa, a vezető nem volt alkohol befolyása alatt. A vizsgálat gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatódik az autóvezető ellen, az ügyet a csíkszeredai táblabírósághoz továbbítják.

*

Ittas biciklis sérült meg a 123/A jelzésű megyei úton Csíkszentkirály közelében

2017 január elsején, 20:45-kor a 35 éves J.C. Csíkszentsimonból csíkszentkirályi otthona felé tartott biciklin a 123/A jelzésű megyei úton, amikor ittassága miatt (0,63 mg/l alkoholt mértek a leheletében) elvesztette egyensúlyát és az úttestre borulva enyhébb sérüléseket szerzett.

Az ügyben folyik a kivizsgálás gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, az ügyet a csíkszeredai táblabírósághoz továbbítják.

*

Közúti baleset Parajd közelében nem megfelelő sebesség miatt

2017 január elsején 14:00 órakor a ploiesti-i 32 éves D.R.L. Parajd irányából Gyergyószentmiklós felé közlekedve a DN 13/B jelzésű úton megcsúszott egy kanyarban és a patak elfolyását biztosító árokba csúszott.

A baleset idején a vezető nem volt alkohol befolyása alatt. Az autóban utazó temesvári 36 éves A.C.E. enyhén megsérült. A nyomozás gondatlanságból okozott testi sértés miatt folyik, az ügyet átadták a gyergyószentmiklósi táblabíróságnak.

*

A haladási távolság be nem tartása okozta a DN 13/A jelzésű úton történt közúti balesetet Korond közelében

2017 január második napján 10:35- kor a beszterce-naszódi 22 éves T.C.M. Farkaslaka felől Korond irányába közlekedett, nem tartotta be a haladási távolságot és az úttest felezővonalán ütközött az ellenkező irányból szabályosan közlekedő 49 éves T.G. vezette személygépkocsival. Az ütközés során megsérültek ez utóbbi jármű T.H. 40 éves, T.M. 44 éves korondi és K.M. 76 éves parajdi utasai. A baleset résztvevői közül egyik sem volt alkohol befolyása alatt.

A kivizsgálás gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával folytatódik, az ügyet a székelyudvarhelyi táblabírósághoz továbbítják.

*

Máréfalván történt közúti baleset nem megfelelő sebesség miatt csúszós útviszonyok mellett

2017 január 2-án, 9:30- kor a 46 éves C.D. székelykeresztúri autós Csíkszereda irányába tartva túl gyorsan vett be egy kanyart. Járműje lesodródott a sávjáról, és frontálisan ütközött egy a szemből érkező, magyarországi rendszámú, szabályosan közlekedő, 47 éves S.S.C. vezette gépkocsival. Rövid időn belül a székelykeresztúri autónak ütközött egy másik, szintén magyarországi rendszámú jármű is. A székelyföldi sofőr és két utasa, a 45 éves C.I. és a 8 éves F.Z. megsérült a balesetekben. Sérüléseket szerzett az autójával ütköző második magyarországi jármű három utasa is a 43 éves K.A., a 16 éves S.A. és a 13 éves S.Z.

A balesetekben érintett járművezetők egyike sem volt alkohol befolyása alatt. A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben.

*

Újabb balesetet okozott a nem megfelelő sebesség Újtusnád közelében

2017 január másodikán 10:30- kor az 59 éves tismanai (Gorj megye) B.I. Sepsiszentgyörgy- Csíkszereda útvonalon közlekedve Újtusnád közelében megcsúszott egy veszélyes kanyarban és egy 50 méteres szakadékba zuhant az úttestről. A baleset következtében a vezető enyhébben sérült; nem volt alkohol befolyása alatt. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik a nyomozás, az ügyet a csíkszeredai táblabírósághoz továbbították.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy