Tűzeset és 15 rohammentős közbelépés a hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 július 16- án este hat óra hat perckor tűzesethez hívták az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségét egy maroshévízi fafeldolgozó kereskedelmi társaság kigyulladt raktárához. A helyszínre érkezett a maroshévízi tűzoltók egy tisztből és 9 altisztből álló két csapata két bevetési járművel. Mikor megérkeztek a tűzoltók a raktár teljes egészében lángokban állt és félő volt, hogy a lángok átterjednek a szomszédos fűrészmalom csarnokra, a 9.000 literes gázolaj tartályra és egy motoros vontatóra. A tűzfészket elszigetelték és háromnegyed nyolcra sikerült a tüzet eloltani. A tűzesetben leégett a raktárépület 80 négyzetméteres területen a cég könyvelési irataival együtt, 10 autógumi, két légkalapács, két láncfűrész, az öltöző szekrényei és védőruházatok. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta. A beavatkozás során sikerült megmenteni 500.000 lej értékű anyagi javakat, a tűz okozta anyagi kár 10.000 lejre tehető.

2016 július 15-17 közötti időszakban az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége 15 esetben nyújtott elsősegélyt és szállította a pácienseket a megyei sürgősségi osztályokra:

SMURD Csíkszereda– 4 beavatkozás, ebből három a megyeszékhelyen, egy a csíkszentsimoni Csatószegen történt

SMURD Maroshévíz– 2 bevetés, egy a városban és egy Gyergyóvárhegyen

SMURD Gyergyószentmiklós– két bevetés, egy a városban egy Güdücön

SMURD Székelyudvarhely– 5 beavatkozás, ebből kettő a város területén, egy Kecseten, egy Farkaslakán, egy Farcádon, egy Fesőboldogfalván és egy a homoródszentmártoni Kénoson

SMURD Gyergyóholló– 2 beavatkozás, egy Gyergyótölgyesen és egy Gyergyóhollón.

A beavatkozások alatt 15 felnőtt személyt láttak el. Egy közúti balesetnél, három mérgezéses esetnél, és 11 más esetben nyújtottak szakszerű elsősegélyt a SMURD munkatársai.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy