Moldova Köztársaság elnöke, Nicolae Timofti Borszéken nyaral

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nicolae Timofti első elnöki nyaralását a Hargita megyei Borszéken tölti.

Az Elnökség főtitkára, Ion Paduraru megerősítette a hírt, miszerint „egyik bíró eskütételét követően az Alkotmánybíróságon, az elnök vakációzni megy családjával július 22 –éig. Utazását a moldvai- romániai protokollnak megfelelően szervezték meg”.

Az elnök nyaralására bérelt villa védelmét az Államvédelmi Szolgálat biztosítja. A főtitkár kihangsúlyozta, hogy az elnök a nyaralás ideje alatt is államfői megbízatásának teljes hatáskörével rendelkezik.

Borszék Erdélyben, Hargita megyéhez tartozó település 2.585, túlnyomó részt magyar ajkú lakossal. A város a Keleti Kárpátokban helyezkedik el Hargita megye északkeleti részén, 850-950 méteres magasságban, a Görgényi Havasok, a Besztercei Havasok és a Kelemen Havas találkozásánál található medencében. Hírét az ásványi anyagokban gazdag, gyógyhatású borvizeinek köszönheti, amelyek számos nemzetközi díjat is megszereztek: a Bécsi Nemzetközi Vásár nagydíját- 1873- ban, ahol a borszéki borvizet az „ásványvizek királynője” elnevezéssel illették, ezüstérem és érdemoklevél a berlini, illetve trieszti kiállításokon 1876- ban, a Párizsi kiállítás érdemoklevele 1878- ban.

Forrás: deschide.md

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy