Új Kincstári kibocsátás: akár évi 6,85%-os adómentes kamattal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Június 10- étól, hétfőtől a polgárok 1 és 3 éves lejáratú államkötvényekbe fektethetnek, 6, illetve 6,85%-os kamattal. Az államkötvények névértéke 1 lej és dematerializált formában vannak.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2024. június 10- július 4 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk a Ghid tezaur online és Tezaur online felkeresésével.

– 2024. június 10- július 5 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2024. június 10- július 4 között városon és 2024. június 10- július 3  között vidéken, a Román Postavállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles a módosított és kiegészített 227/2015-ös törvény 93-as cikk (1) bekezdés a) pont előírásaival összhangban.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalon követhető: Datorie publică , www.posta-romana.ro .

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy