Újabb rongálás az úzvölgyi temetőben. Panaszt nyújtottak be a Hargita megyei rendőrséghez

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus 7-én, hétfőn Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere a Büntető Törvénykönyv 290. cikkelyére hivatkozva feljelentést tett a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőségen, hogy folytassanak nyomozást közvagyon megrongálása bűntettének kivizsgálása érdekében, mert Csíkszentmárton község közterületén, az úzvölgyi temető körüli kerítésen lévő információs táblát megrongálták. Az információs táblán román és magyar nyelvű üzenet volt olvasható, amely a térség történelméről és a térségben vívott csatákról hivatott tájékoztatást nyújtani.

Erre való tekintettel Hargita Megye Tanácsának elnöke és Csíkszentmárton község polgármestere a hatóságok támogatását kéri a rongálók azonosításában és a jogi lépések megtételében. Kérik továbbá, hogy mint panaszosokat, folyamatosan tájékoztassák őket az ügyben folyó nyomozás előrehaladásáról.

„Hangsúlyozzuk az eset gyors és hatékony kivizsgálásának fontosságát a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a köztulajdonhoz fűződő jogok tiszteletben tartása érdekében” – közölték a panaszosok.

Hargita Megye Tanácsának az úzvölgyi katonatemetővel kapcsolatos tevékenységeiről itt olvashatnak: https://uz.hargitamegye.ro/.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája által közölt információk és fotók

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy