Noi acte de vandalism în cimitirul de la Valea Uzului. A fost depusă plângere la IPJ Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Luni, 7 august, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și Birtalan Sándor , primarul comunei Sânmartin, au depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, făcând referire la art.290 din Codul Penal, în vederea efectuării cercetărilor cu privire la săvârșirea unei fapte de distrugere a bunului proprietate publică, ce a vizat deteriorarea plăcii de informare amplasată pe împrejmuirea situată în jurul Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, aflat în domeniul public al Comunei Sânmartin. Placa de informare avea un mesaj scris atât în limba română cât și în limba maghiară și avea ca scop furnizarea informațiilor despre istoria și luptele desfășurate în acea zonă.  

Având în vedere acest lucru, președintele Consiliului Județean Harghita și primarul comunei Sânmartin solicită sprijinul autorităților pentru identificarea celor responsabili de aceste pagube și luarea de măsuri legale. De asemenea, aceștia solicită ca, în calitate de reclamanți, să fie ținuți la curent cu evoluția anchetei în acest caz.

Subliniem importanța investigării prompte și eficiente a acestui incident, în scopul menținerii ordinii și siguranței publice și pentru a asigura respectarea dreptului de proprietate publică” au apreciat reclamanții.

Demersurile Consiliului Județean Harghita, cu privire la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului, pot fi studiate aici: https://uz.judetulharghita.ro/ .

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy