Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Un elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Toplița acuză că a fost agresat fizic și verbal de profesorul de matematică, director al instituției de învățământ

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Profesorul de matematică Citirigă Dumitru, director al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Toplița este acuzat de către un elev de clasa a XI-a de agresiune fizică și verbală. Absențele de la ora de matematică par a fi motivul pentru care dascălul a reacționat violent. Băiatul susține că a fost amenințat a doua oară cu bătaia și că într-o situație similară se află și câteva colege agresate verbal, pe care profesorul le jignește spunându-le că se îmbracă urât și că sunt urâte la înfățișare.
Incidentul s-a petrecut, miercuri, la prima oră a dimineții, când elevul de 17 ani de la profilul pedagogic se afla în practică cu elevii de clasa a IV-a. Martore la evenimentul neplăcut au fost încă patru colege.
Mă numesc Hîngan Mihăiță, am 17 ani  și sunt elev la  Colegiul  Național ”Mihai Eminescu” –  Toplița, profil pedagogic. Astăzi  în  jurul orei 8:10 (în timpul practicii pedagogice), Domnul Director al liceului, el fiind și îndrumător de practică, a venit în sala de sport și m-a agresat atât fizic  (m-a prins de bărbie și m-a dat cu capul de perete), cât și verbal (spunându-mi că sunt ”derbedeu”, ”idiot”) și m-a amenințat pentru a doua oară că o să primesc bătaie de la el. Toate acestea pentru că am absentat la ora lui de matematică.
Elevul explică faptul că de când profesorul l-a amenințat că îl bate, nu a mai mers la oră decât o singura dată, asta fiind săptămâna trecută. Se pare că dascălul este extrem de exigent căci, spune băiatul, niciodată nu este de acord ca elevii să lipsească de la ora lui, chiar dacă aceștia au o problemă.
Potrivit celor relatate de către tânăr, foști colegi – absolvenți ai liceului au mai avut de a face cu astfel de incidente, dar niciodată nu s-au luat măsuri fiindcă elevii erau prea speriați ca să depună plângeri.
Nu este la prima abatere de acest gen, la orele lui umilește elevii spunându-le că sunt urâți sau că sunt îmbrăcați în haine ”de mers la ciuperci”, nimeni din clasă nu sesizează vreo autoritate deoarece le este frică de el, nu a ținut cont că elevii clasei a 4-a erau în clasă în acel moment și și-a vărsat toți nervii pe mine.
Mihăiță Hîngan spune că a trimis un e-mail Inspectoratului Școlar Județean Harghita prin care a sesizat incidentul și că, dacă nu se va lua o măsură în următoarele zile, va depune câte o plângere la Ministerul Educație și la poliție. Însă,  înainte de face aceste demersuri, elevul precizează că părinții săi vor merge joi la școală să discute cu profesorul implicat evenimentele întâmplate.
Elevul speră că problemele se vor rezolva și că violentul cadru didactic va fi tras la răspundere.3 comentarii la “Un elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Toplița acuză că a fost agresat fizic și verbal de profesorul de matematică, director al instituției de învățământ

 1. Ionuț Mariș

  Am rămas șocat când am citit acest articol!!!😡 Și eu am fost elev la această școală, dar îl consideram pe domnul Citirigă un om de treabă. Rușine domnule Citirigă pentru felul în care vă comportați cu elevii dumneavoastră!

  Válasz
 2. Vasile, fost elev

  De ce nu mergi la ore? Respectând orarul, respecți profesorul și nu în ultimul rând, te respecți pe tine, ca viitor cadru didactic.
  Ce dascăl o să fii? Nu respecți regulile și pârăști că ești atenționat?L școală se merge în uniformă, încă de la Scoala lui Burebista. Știai acest lucru?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük