Educație antreprenorială durabilă încă de pe băncile școlii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prima întâlnire a partenerilor în cadrul proiectului „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education”

În perioada 28 aprilie – 1 mai, o delegație din partea Consiliului Județean Harghita, beneficiar al proiectul  finanțat în cadrul programului Interreg Europe al Comisiei Europene, a participat, alături de partenerii din Lituania, Polonia, Germania, italia, Franța și Belgia, la  prima întâlnire internațională din cadrul  proiectului „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education”,  ce a avut loc în Letonia, la Riga.

Scopul întâlnirii a fost identificarea modalităților inovatoare de promovare a antreprenoriatului în rândul elevilor de liceu.

În deschiderea evenimentului, participanții au fost întâmpinați de Președintele Comisiei pentru Educație, Cultură și Sport din cadrul Consiliului Municipal Riga și de reprezentantul  Agenției de Investiții și Turism din Riga, aceștia subliniind importanța educației antreprenoriale pentru dezvoltarea tinerilor.

Pe parcursul întâlnirii au fost organizate conferințe în cadrul cărora participanților le-au fost prezentate exemple de bune practici precum sistemul educațional din Letonia și facilitățile oferite elevilor în procesul de învățare. Astfel, a fost adus în prim plan programul Junior Achievement Latvia și compania Rocketgrip. Programele Junior Achievement oferă experiențe practice de învățare în domeniul antreprenoriatului, al educației financiare și al abilităților de pregătire pentru muncă pentru elevii din diferite țări. Aceste programe implică adesea parteneriate cu școli, întreprinderi și voluntari pentru a oferi inițiative educaționale care pregătesc tinerii pentru viitor.

Educația financiară și experiențele antreprenoriale îi ajută pe elevi să înțeleagă concepte și procese economice reale, cum ar fi gestionarea banilor, elaborarea unui buget, planificarea investițiilor și înțelegerea ciclului de viață al unei afaceri.

Consiliul Județean Harghita a prezentat ca exemplu de bune practici Incubatorul de Afaceri –Harghita Business Center, subliniind importanța promovării educației antreprenoriale în rândul tinerilor din județul Harghita.

Proiectul „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education” a fost demarat în luna aprilie 2024 și se va încheia în iunie 2028, partenerul principal fiind organizația BGE Hauts de France.

Obiectivul principal al proiectului SEE este îmbunătățirea politicilor și programelor regionale pentru educația antreprenorială durabilă.

Următoarea întâlnire internațională a proiectului va avea loc în Germania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy