Se clatină regimul dictatorial al lui Orban? Practici specifice dictatorilor folosite în Ungaria

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În mijlocul turneului național al Partidului TISZA din Ungaria, accesul la internet și telefonul mobil pare să fie întrerupt în mod repetat în locațiile unde se desfășoară evenimentele politice, susține Péter Magyar, un disident cunoscut care îl contestă pe liderul Viktor Orban. Informația a fost publicată într-o postare pe Facebook și raportată de cotidianul maghiar Nepszava.

Cel mai recent incident a avut loc la Újfehértó, unde internetul mobil a fost întrerupt în piața în care se desfășura mitingul politic, doar pentru a fi restabilit imediat la finalul evenimentului, conform spuselor lui Magyar. Acesta a publicat și fotografii de la mitingurile politice din Hajdunánás, în care ar apărea presupuși angajați ai serviciilor secrete care țin în mână dispozitivele folosite cel mai probabil pentru blocarea internetului.

Într-o declarație publică, Péter Magyar a cerut lui Antal Rogán și Sándor Pintér să oprească ceea ce el consideră a fi „metode rusești și nord-coreene” și să nu limiteze libertatea internetului și libera exprimare a opiniilor.

Aceste acuzații vin în contextul în care libertatea presei și a exprimării în Ungaria a fost deja subiectul unor critici din partea organizațiilor de drepturile omului și a comunității internaționale.

sursa: G4Media.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy