Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb medvetámadás Hargita megyében, újabb áldozat!

 

Szeptember 21-én újabb medvetámadás történt Csíkszentkirályon, az autómosó mögötti mezőn. A megjelenő bocsos medve megtámadta a mezőn dolgozó 53 éves csíkszentkirályi Pap Lászlót. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett mindkét karján, a mellkasán, fennáll a tüdősérülés veszélye is. További karmolások voltak az arcán, hasán és csípőjén. A szükséges analíziseket követően a csíkszeredai kórházban megműtötték.

A Hargita Megyei Tanács elnöke, Borboly Csaba értesítette Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, Adi Croitorut, a természetvédelmi területek országos Ügynökségének elnökét, akik megígérték az ügy kivizsgálását. A Szilos vadásztársaság előkészítette a kilövés jóváhagyásához szükséges dokumentációt. A környezetvédelmi miniszterrel folytatott megbeszélést követően Adi Croitoru hétfőre ígérte a kilövési engedélyt.

“A Hargita megye területén jelen levő medvék nagy száma miatt a minisztériumnak különös figyelmet kell fordítania megyénkre, mert a gazdaságok és emberek elleni támadások mindennaposak. A pénteken Csíkszentkirályon támadó medve több kárt okozott már a környék gazdaságaiban, valós veszélyt jelent a falu lakóira, ezért feltétlenül ki kell vonni forgalomból.”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.