Uniós források bevonása és kalákaszervezés

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Uniós források idevonzása illetve a közösség javára szervezett kaláka szerepel a Hargita Megyei Tanács célkitűzései között a 2016-os évben, mondta Borboly Csaba megyeelnök, aki reményét fejezte ki, hogy az új uniós finanszírozási ciklusban sikerül minél több pályázatot megnyerni, ezáltal javítani a megye lakosságának életszínvonalát. A gazdák közti együttműködés ösztönzésének fontosságát, a helyi termékek piacának kiterjesztését, a szakiskolák és vállalkozók közti kapcsolatot valamint kalákák szervezésének szükségességét hangsúlyozta beszédében a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa az országból elsőként indította el a „Kaláka gyermekeinkért” programot, amelynek során számos iskolaépületet javítottak fel a közösség önkéntesei. Később a program kultúrházak, orvosi rendelők javítására és kis falvak villamosítására is kiterjedt a megyei tanács finanszírozásával a helyi hatóságok és lakosok bevonásával.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy az idei év prioritásai közt szerepel „a források méltányos elosztása, ebben számítunk továbbra is a településeink és régiónk közti összetartásra”. Továbbá kiemelte, hogy a program célja „optimális életkörülményeket teremteni a lakosságnak és szülőföldjükön maradásra bírni a fiatalokat”. A megyei tanács által az utóbbi időben megvalósított programok fő célja a fiatalok itthon maradásának bátorítása.

A megyei tanácsosok által két hónapja jóváhagyott „Hargita megye ifjúsági stratégiája” fő célkitűzései közt szerepel a fiatalok munkaerőpiacra való bejutásának támogatása, a vállalkozni akarók támogatása, a fiatalok bíztatása döntési aktusokban és kulturális tevékenységekben való részvételre, szabadidejük közösségben való eltöltésére.

AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy