Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Uniós források bevonása és kalákaszervezés

Uniós források idevonzása illetve a közösség javára szervezett kaláka szerepel a Hargita Megyei Tanács célkitűzései között a 2016-os évben, mondta Borboly Csaba megyeelnök, aki reményét fejezte ki, hogy az új uniós finanszírozási ciklusban sikerül minél több pályázatot megnyerni, ezáltal javítani a megye lakosságának életszínvonalát. A gazdák közti együttműködés ösztönzésének fontosságát, a helyi termékek piacának kiterjesztését, a szakiskolák és vállalkozók közti kapcsolatot valamint kalákák szervezésének szükségességét hangsúlyozta beszédében a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa az országból elsőként indította el a „Kaláka gyermekeinkért” programot, amelynek során számos iskolaépületet javítottak fel a közösség önkéntesei. Később a program kultúrházak, orvosi rendelők javítására és kis falvak villamosítására is kiterjedt a megyei tanács finanszírozásával a helyi hatóságok és lakosok bevonásával.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy az idei év prioritásai közt szerepel „a források méltányos elosztása, ebben számítunk továbbra is a településeink és régiónk közti összetartásra”. Továbbá kiemelte, hogy a program célja „optimális életkörülményeket teremteni a lakosságnak és szülőföldjükön maradásra bírni a fiatalokat”. A megyei tanács által az utóbbi időben megvalósított programok fő célja a fiatalok itthon maradásának bátorítása.

A megyei tanácsosok által két hónapja jóváhagyott „Hargita megye ifjúsági stratégiája” fő célkitűzései közt szerepel a fiatalok munkaerőpiacra való bejutásának támogatása, a vállalkozni akarók támogatása, a fiatalok bíztatása döntési aktusokban és kulturális tevékenységekben való részvételre, szabadidejük közösségben való eltöltésére.

AGERPRES
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.