Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ismét támadott a medve Hargita megyében. Egy kissolymosi férfi kórházba került

 

Egy férfi kórházba került, miután egy medve megtámadta otthona közelében Kissolymoson- közölte Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba.

„A támadás vasárnap délben történt(…) Egy férfit megtámadott a medve az udvarán és megharapta lábát, a kezét és több testrészét. A férfinek végül sikerült elmenekülnie, és visszamenni a házba, ahol elájult. A mentő a székelyudvarhelyi városi kórházba szállította”, közölte Borboly Csaba.

Kiemelte, hogy a támadás lakott területen történt, és a hatályos jogszabályok szerint a medvét le kell lőni.

“A fő probléma az, hogy ez a medve bement a faluba, és az udvar mögött volt, tehát a falun belül. És a hatályos jogszabályok szerint ezt a medvét mielőbb kilövéssel kell hatástalanítani. Beszéltem a városházával szerződésben levő vadászegyesülettel, már odamentek, meg kell hozni a határozatot, amellyel a medve kilőhető, mert ha egy medve bement a faluba egyszer, még ezután is be fog menni és megtámadja az embereket”, mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint idén ez a második medvetámadás. Kitért arra, hogy a környezetvédelmi tárca intézkedései ellenére a helyszíni állapot nem változik, az emberek élete továbbra is veszélyben van.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.