Valódi siker volt a játékos románnyelv tábor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megyében sok fejtörést okoz a román nyelv ismeretének hiánya. A gyerekek és fiatalok nem beszélik a nyelvet, mert nincs alkalmuk túl gyakran hallani azt. Sokan azzal is egyetértenek, hogy az iskola sem nyújt segítséget, sem a tanítási metódus, sem a tanrend nem megfelelő a nyelv megtanulásához.

Az 5- 12 évesekre gondolva hozta létre Szász Ramóna a játékos, szórakoztató tanítási módszert. A műhelymunka 4 hetes időtartamú, minden héten más csoport gyerek vesz részt a foglalkozásokon.

„A Játékos Tábort követő tapasztalat az, hogy a gyerekek imádnak játszani, szívesen bekapcsolódnak és egyre több, a játékhoz szükséges szót, mondatot akarnak elsajátítani”- mondja Szász Ramóna.

Minden nap új játék volt a táborban, a szervezők arra összpontosítottak, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, ugyanakkor tanuljanak is minél többet. „Nem állíthatjuk, hogy itt megtanulják a nyelvet, de biztosan szert tesznek egy alapra”- tette hozzá Szász Ramóna. Azt vették észre, hogy a legjobban a szabadban játszható játékok működnek, a gyerekek mozoghatnak, játszanak, és közben tanulnak. Vannak olyan gyerekek, akik már harmadszor vannak jelen, rajtuk érződik, hogy tanultak és fejlődtek.

A szervezők egy újabb négyhetes Játékos Tábor megszervezése mellett döntöttek, a programot az újrahasznosítás témájával bővítik, természetesen erről is román nyelven lesz szó. Be szeretnék mutatni a gyerekeknek, mi minden készülhet a kidobott dolgokból. A kicsik nagyon lelkesek és érdeklődők. Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy csak a gyerekek által a táborban használt anyagokat kell megfizetni.

Kapcsolatfelvétel: Szász Ramóna, 0735-551 400

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy