Tabăra Jucăuşă de limba română a fost un succes

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În judeţul Harghita necunoaşterea limbii române este o mare problemă. Copiii, tinerii, nu vorbesc limba română din cauza faptului că nu aud destul limba. Mulţi sunt de acord cu faptul că nici şcoala nu-i ajută, fiindcă metoda şi programul  de la şcoală nu este prea bună pentru a învăţa limba.

Szász Ramóna a avut ideea de a organiza ateliere în care copii cu vârste cuprinse între  5-12 să înveţe limba română într-un mod jucăuş, plină de distracţie. Aceste ateliere de limbă română au ţinut 4 săptămâni, în fiecare săptămână participând un alt grup de copii.

 „Experienţa după Tabăra Jucăuşă este că aceşti copii care au luat parte adoră joaca, se implică cu drag şi toţii vor să însuşească cât mai multe cuvinte, propoziţii, folosite în joacă.”-spune Szász Ramóna.

În tabără, în fiecare zi au fost jocuri noi, organizatorii au încercat să creeze atmosfera perfectă pentru ca micuţii să se simtă cât mai bine, dar să şi înveţe cât mai mult. „Nu putem spune că vor învăţa limba, dar sigur vor rămâne cu foarte multe, vor avea o bază.”-a adăugat Szász Ramóna. Organizatorii au sesizat faptul că jocurile în aer liber funcţionează cel mai bine,  copiii se pot mişca foarte mult, se pot juca, dar şi învăţa. Sunt copii care participă deja a treia oară, la ei se vede foarte mult că au învăţat şi s-au dezvoltat în ceea ce privește limba română.

Deşi iniţial organizatorii nu au avut intenţia de a organiza încă o lună de Tabără Jucăuşă, au decis că vor avea loc încă 4  săptămâni de predare. În următoarele săptămâni programul se va schimba puţin, copiii vor avea ocazia de a învăţa şi despre reciclare, importanţa reciclării, toate acestea vor fi predate în limba română. S-a ales această temă pentru a arăta copiilor câte lucruri noi se pot face din obiecte vechi, stricate, aruncate la gunoi.  Copii sunt foarte entuziasmaţi şi interesaţi de această tabără. Cei care doresc să-şi înscrie copiii în tabără trebuie să ştie faptul că trebuie să plătească doar pentru accesoriile de care vor avea nevoie în timpul cursurilor şi pentru prânzul copiilor.

Contact: Szász Ramóna: 0735 – 551 400.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy