Változatos témák Csíkszereda önkormányzati ülésének napirendjén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mérföldkőhöz érkezett a Nagy István festő sétány teljes rehabilitációja és a zsögödi aluljáró helyzete. A Csíkszereda önkormányzati tanácsa november 24-i, pénteki rendes ülésén fontos döntéseket hozott az Európai Unió által finanszírozott, folyamatban lévő projektekkel kapcsolatban is.

fotó: Csíkszereda Városháza

A Nagy István festő sétány, a belváros legromosabb lakóövezetének átfogó rehabilitációja régi vágy. A közelmúltban a tűzvédelmi jogszabályok változása késleltette a DALI (beavatkozási munkák tervengedélyezése) elfogadását, de ma, november 24-én végre ez a szakasz is lezárult: A DALI-t jóváhagyták, és a részletes kiviteli terveket most már be lehet nyújtani nyilvános konzultációra.

A zsögödi aluljáró övezetirendezési tervét is jóváhagyták, amely a leendő „Nagy Laji-domb” lakónegyedet és a megyei kórház jövőbeli fejlesztéseit szolgálja majd ki.

A fentiekkel ellentétben a közeljövő fontos lépése a folyamatban lévő uniós finanszírozású projektek megvalósításának szakaszolása. Erre költségvetési szempontból azért volt szükség, mert december 31-én lejár az Európai Unió 2014-2021-es finanszírozási időszaka, és nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb támogatható kiadást még ezen időpont előtt elszámolják.

Korodi Attila köszönetet mondott a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház vezetőségének és Hargita Megye Tanácsának, hogy lehetővé tették, hogy jövő tavasszal megkezdődhessenek a régészeti feltárások és a Mikó vár árokrendszerének rehabilitációja a régi kórház jelenlegi területén.

Csíkszereda Városháza sajtóirodája közleménye

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy