Teme diversificate pe agenda ședinței Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Reabilitarea completă a aleii Pictor Nagy István și situația pasajului subteran din Jigodin au atins un moment de referință. Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a luat decizii importante și privind proiectele în desfășurare finanțate de Uniunea Europeană în ședința sa ordinară de vineri, 24 noiembrie.

sursa foto: Primăria municipiului Miercurea-Ciuc

Reabilitarea amplă a aleii Pictor Nagy István, cea mai degradată zonă rezidențială din centrul orașului, este o dorință mai veche. Recent, o modificare a legislației privind protecția împotriva incendiilor a întârziat adoptarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), dar astăzi, 24 noiembrie, această etapă a fost în sfârșit încheiată: DALI a fost aprobat, iar planurile de proiectare detaliate pot fi acum supuse consultării publice.

A fost aprobat și PUZ-ul pasajului subteran din Jigodin, care va deservi viitoarea zonă rezidențială „Dealul Nagy Laji” și viitoarele dezvoltări ale spitalului județean.

În contrast cu cele de mai sus, un pas important pentru viitorul apropiat este etapizarea implementării proiectelor în curs finanțate de Uniunea Europeană. Aceasta era necesară din punct de vedere bugetar, deoarece la 31 decembrie se încheie perioada de finanțare 2014–2021 a Uniunii Europene și este foarte important să plătim cât mai multe cheltuieli eligibile înainte de această dată.

Korodi Attila a transmis mulțumiri conducerii Spitalului de Urgență Miercurea-Ciuc, respectiv Consiliului Județean Harghita pentru că au făcut posibilă ca în primăvara anului viitor să înceapă săpăturile arheologice și reabilitarea sistemului de șanțuri de la Castelul „Mikó”, pe teritoriul actual al spitalului vechi

  • informații furnizate de Biroul de presă a municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy