Varga Lászlót, a Márton Áron Főgimnázium igazgatóját az Oktatási Minisztérium visszahelyezte a posztjára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A politikusok sorozatos visszaélései után, amelyek szerencsére nem érték el a kívánt hatást, visszahelyezték tisztségébe a Márton Áron Főgimnázium igazgatóját, Varga Lászlót.

Bár a politikai tényezőt mozgósították, az oktatási minisztérium az iratok áttekintése és a felek meghallgatása után úgy döntött, hogy az igazgatót jogtalanul bocsátották el. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség döntését hatályon kívül helyezték, és az oktatási minisztérium most arra kényszeríti az intézményt, hogy Varga Lászlót visszahelyezze a Márton Áron Főgimnázium igazgatói tisztségébe.

Túl a helyzet kínosságán, túl azokon, akik azt hiszik, hogy Hargita megyében kedvük szerint uralkodhatnak, Romániában vannak olyan törvények is, amelyek megvédik a magyarokat a korrupt magyar politikusoktól, akik visszaélnek hatalmukkal. Tehát Hargita megyében is lehet.

Most, hogy a Hargita megyei politikusok is megértsék, hogyan vágják el maguk alatt a fát, a minisztérium egyik államtitkára névtelenséget kérve elmondta: „A Hargita Megyei Tanfelügyelőségről érkezett jogtanácsos alig beszélt románul. Nem hiszem, hogy értette is a kérdéseket, amelyeket a bizottság feltett neki. Csak bámult üres tekintettel, és nem tudta, mit válaszoljon. Olyan helyzet volt, amin mindenki nevetett, de ez nem nevetséges, mert egy ilyen embert azért fizetnek, hogy a magyar gyerekek érdekeit képviselje a román hatóságok előtt. Potyára veszi fel a pénzt azért a pozícióért, amit betölt. Hogyan olvassa ez az ember a törvényeket románul, de főleg hogyan érti azokat, és hogyan sikerült neki vizsgát tennie az általa betöltött posztra? Hihetetlen, hogy mi folyik ott a Hargita megyében”.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy