Varga László, directorul Colegiului Național „Márton Áron”, repus în funcție de Ministerul Educației

0

Articol disponibil în: Magyar Română

După o serie de abuzuri din partea politicului, care din fericire nu au avut efectul dorit, directorul Varga László de la Colegiului Național „Márton Áron” a fost repus în funcție.

Cu toate că factorul politic s-a mobilizat, cei de la Minister Educației au decis în urma analizei actelor și ascultării părților că directorul a fost demis ilegal. A fost anulată decizia Inspectoratului Școlar Harghita, instituție pe care acum Ministerul Educației o obligă să îl pună înapoi director pe Varga László la Colegiului Național „Márton Áron”.

Dincolo de penibilul situației, dincolo de ce care cred că pot conduce Harghita după bunul plac, în România mai funcționează și legile care apără maghiarii de politicienii maghiari corupți care fac abuzuri. Deci se poate și în Harghita.

Acum, ca să înțeleagă și politicienii din Harghita cum își taie singuri craca de sub picioare, un secretar de stat de la Minister ne-a declarat următoarele, sub protecția anonimatului: „Juristul care a venit de la Inspectoratul Școlar din Harghita de abia vorbea română. Cred că nici nu înțelegea ce întrebări îi punea comisia. Se uita în gol și nu știa ce să răspundă. A fost o situație de care a râs toată lumea, dar nu e de râs, căci un astfel de om e plătit să reprezinte interesele copiilor maghiari în fața autorităților române. El ia banii degeaba pentru funcția pe care o ocupă. Cum citește acest om legile în română, darmai ales cum le înțelege și cum a reușit să ia examenul pentru postul care îl ocupă? E incredibil ce se întâmplă acolo în Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy