Véget értek a Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerén belül szervezett tanórák

0

Articol disponibil în: Magyar Română

DSC_030728 Hargita megyei iskola vett részt az Élhető jövő tanórákon, amelyeknek célja a tanulók tudatosítása a környezetvédelem, a korlátozott környezeti erőforrások, a hulladékválogatás, a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, komposztálás témákban. A találkozókat a diákokkal Hargita megye Tanácsa szervezte a Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerben. A program február közepén indult, a résztvevő fiatalok környezeti fogalmakkal ismerkedhettek, megtanulhattak nagyobb figyelmet fordítani a környezeti problémákra, továbbá, hogy hatásosabb a problémákat inkább megelőzni, mint utólag kezelni. A diákok részéről tapasztalt érdeklődés arra mutat, hogy érdekeltek a témában és törődnek a környezetükkel.

Összesen 8 líceum és 20 általános iskola vett részt a programban. A tanintézmények kiválasztását Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsának Oktatási Bizottsága végezte, a települések intézményeinek a projektben való részvétele alapján.

Az ismeretterjesztő előadásokat Dj. Liviu Netu zenei szerkesztő és a Bagossy Brothers Company együttes énekese tartották rövid zenei műsorral fűszerezve. A tanórákon részt vett a megyei tanács egy- egy képviselője is, aki a projekttel kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében versenyt hirdettek a programban részt vevő iskolák számára. A verseny első szakaszában a diákoknak minél több összepréselt pillepalackot kellet gyűjteniük egy hét leforgása alatt. A legtöbb palackot összegyűjtő iskola továbbjutott a második fordulóba. Néhány napon belül közzéteszik az első forduló eredményét. A második forduló nyertesei hangszert fognak készíteni hulladékokból. Az így készült maketteket a megyei tanács halljában állítják majd ki és egy zsűri díjazza a legeredetibb alkotást, egy – egy díjat ítélve egy líceumnak illetve egy általános iskolának. A két nyertes osztály jutalma egy látogatás a remetei szelektív hulladékgyűjtő és komposztáló állomásra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy