S-a încheiat programul de educație a elevilor în cadrul proiectului SMID

0

Articol disponibil în: Magyar Română

DSC_0307Douăzeci și opt de instituții școlare din județul Harghita s-au participat la lecția de ”Viitor promițător” care a avut ca scop conștientizarea în rândurile elevilor a conceptelor de protecția mediului, resurse de mediu limitate, sortare, colectare selectivă, reciclare, compost. Întâlnirile cu elevii au fost organizate în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID), realizat de Consiliul Județean Harghita.

Programul a început la mijlocul lunii februarie. Participanții au ascultat prezentări în legătură de problemele de mediu. Tinerii au învățat că trebuie să acorde o atenție mai mare mediului înconjurător și că este mai eficientă prevenirea eventualelor probleme de mediu decât rezolvarea ulterioară a acestora. Interesul manifestat de elevi în cadrul acestor programe a relevat faptul că ei sunt interesați de această tematică, și că le pasă de mediul lor înconjurător.
În total 8 licee și 20 de școli generale au luat parte la acest program educațional. Selecția a fost realizată împreună cu biroul UIP al Consiliului Județean Harghita, Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Comisia de educație a Consiliului Județean Harghita, luând în considerare în primul rând instituțiile localităților implicate în acest proiect.
Prezentările din cadrul întâlnirilor au fost ținute de către producătorul muzical Dj. Liviu Nețu și de cântărețul trupei Bagossy Brothers Company, vedetele oferind și un scurt recital în partea a doua a întâlnirilor. La aceste întâlniri a participat și un reprezentant al Consiliului Județean Harghita, care a răspuns la întrebările legate de implementarea proiectului și funcționarea sistemului de management integrat al deșeurilor.
În vederea promovării importanței colectării selective, s-a organizat și un concurs pentru elevii școlilor participante în program. În prima etapă a concursului elevii au trebuit să adune cât mai multe sticle pet presate în timp de o săptămână după vizită, școala și liceul care adună cele mai multe sticle vor fi calificate în etapa a doua a concursului. Rezultatul primei etape va fi comunicat în câteva zile. În etapa a doua clasele școlii și a liceului câștigătoare vor pregăti câte un instrument muzical folosind deșeuri colectate selectiv. Aceste machete vor fi expuse în holul Consiliului Județean Harghita și un juriu va selecta compoziția cea mai inventivă: una din clasele școlilor generale și una din clasele liceelor. Cele două clase câștigătoare vor primi ca premiu o excursie la stația de sortare și compostare de la Remetea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy