Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

DSP Harghita a atenţionat spitalele să achiziţioneze ser antirabic

Direcţia de Sănătate Publică Harghita a atenţionat spitalele din judeţ să achiziţioneze ser antirabic, după primul atac al ursului din acest an, în contextul în care stocurile unităţilor sanitare s-a terminat, informează radiomures.ro.

Şefa DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat că stocurile de imunoglobulină antirabică de care dispuneau spitalele s-au terminat, motiv pentru care au fost atenţionate să facă achiziţii în acest sens, întrucât comportamentul animalelor sălbatice s-a modificat, iar primele atacuri au loc mult mai devreme decât în anii precedenţi.

Aceasta a explicat că imunoglobulina antirabică nu este un vaccin obligatoriu în programul de vaccinare, nu este distribuit de DSP, ci trebuie achiziţionat de spitale.

Primul caz de atac de urs din acest an, în Harghita, a avut loc în data de 6 ianuarie, în zona Cristuru Secuiesc, un urs atacând un grup de bărbaţi din Ungaria, aflaţi la o partidă de vânătoare autorizată la mistreţi şi rănindu-l pe unul dintre ei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.