Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség- AFIR: Az Országos Vidékfejlesztési Programon (PNDR) keresztül több mint 20 millió eurót különítettek el gyümölcstermesztési beruházásokra

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség közzétette a 2022. november 11. és december 12. között a 4.1 alintézkedésre benyújtott támogatási kérelmek kiválasztási jelentését.

Az online benyújtott finanszírozási kérelmek AFIR szakértői által végzett értékelését követően a kapott pontszám alapján 44 gazdálkodót választottak ki vissza nem térítendő forrásból történő finanszírozásra, összesen 20,33 millió euró értékben. A finanszírozást az AFIR-en keresztül saját gyümölcsgazdaságokba történő beruházások megvalósítására nyújtják.

A betakarító berendezések beszerzése (farmkorszerűsítés) komponensre az AFIR 40 támogatási kérelmet választott ki 5,26 millió euró értékben.

Az ültetvénytelepítési, bővítési, korszerűsítési, kondicionálást és marketinget (másodlagos komponensként) tartalmazó komponens révén 22 beruházás került kiválasztásra, 14,77 millió euró értékben.

A faiskola létesítési, bővítési vagy korszerűsítési komponensen belül, beleértve a kondicionálást és marketinget is, az AFIR 2 projektet választott ki finanszírozásra, 298 ezer euró értékben.

A 2022-es éves kiírás harmadik szakaszában (2022. november 11. – december 12.) a havi minőségi küszöb 15 pont volt az összes komponens esetében.

Eddig a 4.1a alintézkedésen keresztül 513 gyümölcsgazdasági beruházásra kötöttek szerződést, több mint 284 millió euró értékben.

A kiválasztási jelentések nyilvános dokumentumok, és megtekinthetők az Ügynökség hivatalos honlapján, a Rapoarte și Liste szakaszban, www.afir.info>>Rapoarte și Liste>>Rapoarte de selecţie. linkre kattintva.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy